Al van toen de uilen nog spraken kende je RSC Heverlee als dé rolschaats competitieclub. Speedskating werd inline en de recreatieafdeling van RSC werd ook groter. Samen met de nieuwe naam ‘Roll & Skate’ kwam in 2022 de aansluiting bij de Vlaamse Schaatsunie (VLSU). Roll & Skate is hierdoor de basis van waaruit je als renner kunt aantreden in speedskating op de wieltjes en/of op het ijs.

Wist je dat het inlineskaten ooit ontstaan is op het ijs? Veel atleten beoefenen vandaag de beide sporten: ze skaten op wieltjes in de zomer en schaatsen de langebaan in de winter.
Helaas is er in Vlaanderen geen langebaanijspiste. Daarom gaat onze club tijdens het schaatsseizoen naar Breda en zijn er droogtrainingen in Heverlee.

Breda (oktober tot februari):

  • Elke week op zaterdagvoormiddag naar de overdekte schaatsbaan van Breda (10u00 tot 12u00). Voor de jeugd is elke week een training voorzien onder begeleiding van een trainer en je kunt ook klapschaatsen lenen.
  • Voor het carpoolen voor de zaterdagsessies in Breda. (vertrek 8u30, terugkeer rond 13u30) en het gebruik van schaatsen gebeuren via een Whatsapp groep. Je mag 2 keer vrijblijvend deelnemen aan de training als niet-lid. 

Ben je geïnteresseerd om eens mee te gaan naar Breda? Stuur dan een e-mail naar c-ice@rollandskate.com.

Heverlee:

  • Op donderdagavond (19u00-20u30) houden we zaaltraining core en stabiliteit in Heverlee van oktober tot maart (sporthal Heverlee) en een inline skatetraining van maart tot oktober, onder meer op de 400 meter piste provinciaal domein Kessel-Lo.
  • Alle praktische afspraken gebeuren via de Whatsapp groep of in Twizzit

Meer informatie over langebaanschaatsen en nieuws over onze competitieschaatsers vind je op de website van de VLSU: https://www.vlsu.be/