Om te kunnen skaten en/of skeeleren, heb je uiteraard het juiste materiaal nodig. Recreatieve skatertjes starten vaak met een goedkoop setje dat je vindt in veel speelgoed- en sportwinkels, Decathlon, bol.com, enzoverder. Als volwassene of gevorderde skater wil je meestal net iets degelijker materiaal en zoek je soms wat langer.

Ben je competitierenner dan heb je weer veel specifieker materiaal nodig dat je niet in eender welke sportwinkel vindt. Skeelers, frames, wielen, , elk onderdeel is belangrijk om net dat tikkeltje meer te kunnen. Al deze onderdelen kosten wel wat, en daarom bieden we vanuit de club de mogelijkheid om speedskates te huren. Zo kunnen geïnteresseerde jongeren (of ouderen) instappen zonder meteen grote uitgaven te moeten doen.

Bij RSC Leuven is het belangrijkste en ook verplichte onderdeel van de uitrusting, of je nu recreatief of competitief deelneemt, de helm. Heb je geen helm bij, dan mag je niet aan de lessen of trainingen deelnemen. Welke helm kies je best?

Ga je de openbare weg op, is het aan te raden om een fluohesje aan te doen. Zeker wanneer het wat donkerder wordt. Zo word je zeker gezien door andere weggebruikers. Ook (extra) verlichting is zeker en vast aan te raden. Je kan lichtjes op je helm bevestigen, maar ook op een eventuele rugzak of aan je skates. Er zijn ook wieltjes die licht geven; dat maakt het extra leuk.

Wat vind je nu waar?

Recreatiemateriaal Competitiemateriaal

Zijn je skates/skeelers te klein of te groot, heb je beslist om een ander paar te kopen of is het toch je ding niet? Dan kan je vanaf nu hier zelf een zoekertje aanmaken. Was de verkoop succesvol, geef dan een seintje via het secretariaat, dan verwijderen we je zoekertje terug.

Ben je op zoek naar wat we 2dehands aanbieden, dan vind je het overzicht terug op onze marktplaats.